A babaváró hitel nagy segítséget jelenthet

babaváró hitel
Babaváró hitel

Párjával éppen a családalapítást tervezgetik? Akkor a babaváró hitel éppen kapóra jöhet Önöknek. Egyébként is megfontolandó hitelről van szó, hiszen, amennyiben 5 éven belül megszületik a kicsi, akkor kamatmentessé válik a 10 milliós, szabadon felhasználható kölcsön.

A babaváró hitelt meghatározott bankintézeteknél lehet igényelni, egészen 2022 december 31-ig. Ez az államnak egy újabb olyan húzása, amivel megnő a házaspárok gyerekvállalási kedve. A kezdeti visszhangok legalábbis ezt igazolják.

Nyilvánvalóan legtöbben házvásárlásra fordítják az összeget, viszont ez sincs szabályozva, mivel akármire el lehet költeni, amire éppen a családnak szüksége lehet. Ha a babaváró hitel igénylésének pillanatában az anya már várandós legalább 12 hetes magzattal, akkor már az első naptól kezdve kamatmentesen indul a kölcsön.

Vágjanak bele, mert ilyen feltételekkel másképpen nem tudnának egyszerre ekkora összeghez hozzájutni! Tanácsadásért előtte tárgyaljanak a banki hitelügyintézőkkel, akik részletesen felvázoljak, hogy pontosan miről is van szó!

Print Friendly, PDF & Email