A hialuronsav népszerűsége egyre csak növekszik

hialuronsav

A kozmetológiában aktívan használt összetevőnek számos pozitív hatásuk van a bőrre és a hajra. Azonban teljesen megértjük-e, hogyan működnek a hialuronsav molekulák és mikor produkálják a leglátványosabb eredményeket? A hialuronsav molekulákat tartalmazó kozmetikai készítmények hidratáló, öregedésgátló és nyugtató hatásúak.

Az összetevő mélyen behatolva a sejtekbe és a hajszerkezetbe, létfontosságú nedvességet juttat a szövetekbe és nedvességmegtartó gátat képez. A neve ellenére, a hialuronsav nem sav a szó hagyományos értelmében. Nem rendelkezik olyan hámlasztó vagy oldó tulajdonságokkal, mint például a szalicilsav vagy a glikolsav, nem is egy idegen összetevő az emberi szervezetben.

A legtöbb szövetben jelen van, a legnagyobb koncentrációja pedig a kötőszövetben van. Minden más összetevőnél jobban képes vonzani és megtartani a nedvességet. Egy hasonlattal élve, a hialuronsav könnyen leírható úgy, mint egy apró szivacs, ami megtartja a nedvességet és egyedülálló hidratáló komponensként működik.