A kötőfonal új fénykora

kötőfonal

A fonal az egyik legnépszerűbb textilanyag. Imádjuk a kötött ruhákat. A kézműves hobbikkal foglalkozó blogoknak hála, ma már mi is könnyedén elkészíthetjük az új kötött pulóverünket. Kötőfonal beszerezhető bármelyik rőfös boltból vagy megrendelhetjük kényelmesen egy webshopból is.

Böngészhetjük a termékeket szín, a fonal finomsága- vastagsága- alapján, vagy aszerint, hogy mit szeretnénk készíteni belőle. Vásárlás előtt tájékozódjunk! Ügyeljünk arra, hogy a választott kötőfonal vastagságának megfelelő kötőtűt szerezzünk be. Kezdjük az egyszerűbb technikák elsajátításával, majd ismerkedjünk a bonyolultabb minták megalkotásával. A legtöbb webáruház segítségül kínál mintákat. Gyönyörű kardigánok, táskák, meleg zoknik alkothatóak meg útmutatás alapján. Szív formájú, virágos és más csodás mintákra lelhetünk.

A kötőfonal újrahasznosítható, hiszen lebontható és újra alkalmazható kézimunkás foglalkozás gyanánt. A kötés, horgolás kikapcsol, ellazít. A régi időkben igen gyakori volt, napjainkban pedig újabb fénykorát éli.