A lépcsőzőgép előnyéről csakis szuperlatívuszokban beszélhetünk

lépcszőzőgép előnye
Lépcszőzőgép előnye

Vékony derék, feszes fenék és csinos lábak. Ez a három tétel valószínűleg a legtöbb hölgy kívánságlistájának az állandó szereplője. A kondigépek egész garmadája várja a csinosodni vágyókat, a lépcsőzőgép előnye azonban még így is tetemes, a többi fitnesz berendezéssel szemben.

Először is a lépcsőzés az egyik leghatékonyabb edzésnek számít, amit a legnagyobb fitneszguruk is számos érvvel támasztanak alá. Amellett, hogy igen komoly zsírégető hatása van, a lépcsőzés kiválóan erősíti a farizmot, a combot, valamint a vádlit is. Néhány hetes intenzív edzést követően, már szemmel is láthatóvá válik az eredmény.

Az izomfejlődés mellett, más pozitív élettani hatások is jelentkeznek, ha kitartóan és rendszeresen edzünk. Például napról-napra javul a szervezetünk szív- és érrendszere, de a tüdőnk kapacitása is nő. A lépcsőzőgép előnyeit hosszan lehetne még sorolni, de kiemelkedő jelentősége van a szerkezet praktikusságának is. Könnyen variálható, a kezelése szinte gyerekjáték, ráadásul a saját otthonunkba is használhatjuk.