A megfelelő másolópapír kiválasztása

másolópapír
Másolópapír

Az irodai kellékek között vannak olyanok, amelyek gyakran fogynak. Jó példa erre a másolópapír, amire mindennap szükség lehet, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyiket rendeljük meg. Miből lehet választani?

A legtöbben a 80 grammos papírt szokták kiválasztani, ami a legtöbb dokumentum nyomtatásához megfelel. Ezek szinte mindig A4 méretűek, de bizonyos esetekben találni fogunk A3 is. Válasszuk ezt, ha nincsenek extra igényeink és csak a szokásos adatokat akarjuk kinyomtatni! Külön meg kell említeni az újrahasznosított papírt, mivel sok cég szeretne áttérni a környezetkímélő működéshez. Sajnos ezek a megoldások nem jelentenek végleges megoldást. Ha tényleg szeretnénk kímélni a Földet, akkor próbáljunk kevesebbet nyomtatni!

Bizonyos esetekben szükségünk lehet a színes másolópapírra, bár ezek a legdrágábbak. Általában speciális igényekhez veszik elő, de jó, ha tartunk belőle egy extra pakkal, mivel bármikor szükség lehet rá. Próbáljunk meg minél többször a telefonunkra hagyatkozni és ritkábban nyomtatni!