Ajánlott-e a bébikomp?

Járássegítő bébikomp
Járássegítő bébikomp

Kisbabánk életében rendkívüli eseménynek számít, amikor elkezd mászni, majd pedig saját erejéből lábra is áll. Ahhoz, hogy gyermekünk megtanulhasson járni, mi is a segítségükre lehetünk, akár egy bébikomp beszerzésével.

Bár sokan ellenzik a használatát, ám ha okosan van alkalmazva, akkor nem érheti hátrány a gyerkőcöket. Először is nagyon fontos leszögezni, hogy minden gyermek a saját ütemében tanul meg járni, erőltetni pedig nem szabad semmit.

Vannak bátrabbak, akik már 9-10 hónaposan szaladnak, míg mások csak egy éves koruk után állnak fel. Ahhoz, hogy megkönnyítsük a dolgukat, jó megoldás lehet a bébikomp bevetése, ám a vásárlás előtt érdemes néhány dolog kapcsán tájékozódni.

Fontos, hogy a bébikomp használata nem javasolt nyolc hónapos kor előtt, ugyanis ha túl hamar állítjuk fel a babát, akkor az megannyi egészségügyi és mozgásszervi problémához vezethet. A jatek-webaruhaz.hu kínálatában számos bébikomp, más néven járássegítő található, ami ha rendeltetésszerűen van alkalmazva, akkor segítségére lesz a babáknak a járás elsajátítása során.