Csípős wasabi fűszer

Fűszer
Fűszer

A Japán konyhát hazánkban nem mindenki szereti, hiszen rengeteg tengeri alapanyagot és igazán csípős ízesítőket alkalmaznak a mesterek. A wasabi, ami egy japán tormafajta, nagyon csípős, erős aromával és ízzel rendelkezik. A fűszer Japánban mindennapos használatnak örvend, de hazánkban csak és kizárólag speciális éttermekben fogyasztható. Természetesen az üzletek polcain sokszor megtalálni a wasabival ízesített ételeket, valamint wasabi masszát, de a felhasználása jelenti a nagyobb problémát.

Aki szereti az erős, csípős ételeket, annak a különleges torma a kedvencévé fog válni. A japán zöld torma a káposztafélék családjába tartozik. Egyáltalán nem hasonlít a hazánkban, főleg a húsvéti időben fogyasztott tormára. A Japánban őshonos fűszer elsősorban a nedves, mocsaras vidéket kedveli. A szárított wasabi port például a megvastagodott levélnyélből állítják elő. A hazánkban is elérhető szushihoz jó párosítás a csípős fűszer. Pozitív hatással van az egészségre, hiszen fertőtlenít, javítja az emésztést és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.