Hol használják a kúpgörgős csapágyat?

kúpgörgős csapágy
Kúpgörgős csapágy

Bármennyire is ellenálló egy bizonyos szerkezet, előbb-utóbb a fokozott megterhelés vagy az anyagfáradás hatására felmondja a szolgálatot. Amikor ez bekövetkezik, amire lehet számítani, ha előrelátóak vagyunk, akkor annyi a dolgunk, hogy megtörténik az alkatrész cseréje egy szervizelés során és minden mehet tovább a maga útján. A kúpgörgős csapágy jelenléte gyakori a személygépkocsik esetében, de a nagyobb erőkifejtésre képes mezőgazdasági gépekben ugyanúgy.

Az elnevezését arról kapta, hogy a külső és belső gyűrű között megtalálható gördülő testek kúp alakúak. Általában külső- és furat átmérő valamint szélesség alapján van osztályozva a kúpgörgős csapágy. Ezen paraméterek szerint tudjuk kiválasztani, hogy nekünk melyik kivitelre van aktuálisan szükségünk, ami pontosan beleillik a réginek a helyére.

A precizitás elengedhetetlen, ugyanis ennek hiányában kicsi az esély rá, hogy a megrendelt kúpgörgős csapágy kielégíti az elvárásainkat. Az ntnsnr.hu weboldalon keresőmotor segíti a munkánkat, ezért bátran vásároljunk itt, hiszen minden azért van, hogy a kényelmünket kiszolgálja.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük