Hol helyezzük el a légkondicionálót?

Légkondicionáló berendezés

Ha egy ideje tervezzük a klíma megvásárlását, számos kérdést kell átgondolnunk, mielőtt valamelyik készülék mellett letesszük a szavazatunkat. A légkondicionáló üzembe helyezésére megfelelő helyet kell biztosítanunk kint és bent egyaránt. A légkondicionáló belső egységének az elhelyezése egyszerű, oda tegyük a készüléket, ahol az központi helyen van, nem zavar és nem kelt huzatot a szobában tartózkodóknak.

A kinti rész elhelyezése már nem ilyen könnyű, hiszen először is engedélyt kell kérnünk a helyi építkezési hatóságoktól, nehogy a végén kiderüljön, megsértettünk valamilyen szabályt. A készüléket úgy kell beállítani, hogy szabadon szellőzhessen.

Minden légkondicionáló esetében a gyártó előzőleg meghatározza, milyen távolságokat kell figyelembe venni annak felszerelése közben, ha ezt nem tartjuk be, akár a garanciát is elveszíthetjük. Végül, de nem utolsósorban, érdemes olyan frekventált helyet választani a légkondicionálónak, amit egyszerű megközelíteni, az esetleges karbantartási és tisztítási munkálatokat megkönnyítve.