Jobb a haladás új kerékpár külsővel

kerékpár külső
kerékpár külső

Azonnal érezni lehet a különbséget, amint a régi gumikat újakra cseréljük. Azért nem árt alaposan szemügyre venni, mert nem elég, hogyha csak az átmérő stimmel. A kerékpár külső keskeny változatával könnyen lehet haladni az aszfalton, de a terepen már nem teljesít olyan jól.

A kerékpár külső összetétele is modellenként változik. A legmodernebb típusok még kevlárt is tartalmaznak, a magasabb defektvédelem érdekében.

A Continental, Maxxis, Schwalbe az élen járnak a bicikli abroncsok gyártását illetően. Aki alacsonyabb árkategóriában keresgél, annak ideális választást jelentenek a Velotech, CST, Mitas külsők. A titok az anyaghasználatban rejlik, ugyanis ez befolyásolja a tapadást és a kopásállóságot.

A durva terep csak úgy darálja a gumikat, ezért, ha sokat közlekedünk ilyen helyen, akkor nem árt minőségi darabokat beszerezni. Hirtelen fékezéskor sokkal jobban teljesít az új kerékpár külső, ami a technikás szakaszokon kifejezetten előnynek számít. A kínálatban többféle méretben és változatban szerepelnek a különféle külső gumik.