Kandallóbetétek: hátsó tüzelőajtós tűzterek

kandalló kellékek
Kandalló kellékek

Miután megvan a hőn áhított kandallóbetét, akkor a telepítéshez szükség van bizonyos tartozékok beszerzésére is. A kandalló kellékek nagyon sokfélék lehetnek. Van, amikor elengedhetetlennek bizonyul például a hődob vagy épp a tűzkészlet, de az esetek döntő többségében tényleg kötelezőek a füstcsövek és idomok, a szellőzőrácsok vagy különféle huzatszabályzók és reteszelő egységek.

A megfelelő kandalló kellékek profi felhasználásával lesz a kandallóbetét egy olyan fűtőszerkezet, amelyik kiváló módon el tudja végezni a feladatát. Vannak bizonyos dolgok, amikre figyelni kell a fent említett eszközök felhasználásakor. A kandalló kellékek, akárcsak a szellőzőrácsok, tűzkészletek, többféle designban kaphatóak.

Egyszerűbb, letisztult minimalista stílusban, vagy hagyományosabb, rusztikus, akár kovácsoltvas kivitelben is beszerezhetőek, főleg a benkel.hu internetes boltban. A dizájnt tekintve szinte mindegy, hogy mit választ az ember, azonban amikor a méret vagy egyéb paraméterek kiválasztására kerül sor, akkor nincs sok mozgástere a vevőnek.

A kandalló kellékek közé sorolhatóak még a berendezések légellátását garantáló légzsilipek. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a helyes égéstermék elvezetéshez minőségi füstcsöveket szükséges használni. Nyilván a tartozékok megvétele előtt, alaposan végig szükséges nézni a kandallóbetétek felhozatalát.

A Benkel boltban elképesztően változatos a kínálat. Az itt megvehető kandallóbetétek két ajtós változatban is megrendelhetőek. Ezeknél a hátsó ajtó kisebb, az alap tűztér hátsó falából nyúlványként emelkedik ki, a tüzelés megkönnyítése céljából.

A frontrész kérhető oldalüveges és két oldalt üveges, modern vagy rusztikus kivitelben is. A kandallóbetétek tűztér mélységét egyes kereteken belül, a szakemberek a potenciális vevő igényeihez és lehetőségeihez tudják igazítani.

A kandallóbetétek hátsó ajtajába kérni lehet üveg vagy fém betétet is. Az utóbbi azért megfontolandó, mert ezzel az átláthatóság és a hőbocsátás csökkentése érhető el. Mivel a webboltban alacsonyak az árak és adott a magas nívó, megéri megtekinteni a felhozatalt.