Kellemetlen a kicsinek a csecsemő ekcéma

csecsemő ekcéma

Sok fiatal édesanya nem tudja mi az oka annak, hogy a baba bőre piros, száraz, esetleg hólyagos. Bizony ez csecsemő ekcéma lehet, ami miatt a pici sokat vakarózik, rossz a közérzete és fájdalmai is vannak. A betegség enyhébb tünetei közé tartozik az apró bőrpirosodás, először csak kisebb területen, majd később szétszóródva.

Ilyenkor a bőr száraz, hámlik, kipirul, súlyosabb esetekben pedig felhólyagosodnak a száraz kiütések, kifakadnak, a bőr megvastagszik és kisebesedik. Bár a csecsemő ekcéma nem múlik el, a szimptómái okozta kellemetlenségek azonban minimálisra csökkenthetőek odafigyeléssel és a megfelelő készítmények használatával.

A kicsi közérzete javulni fog, ha a legkíméletesebb babakozmetikumokkal kezeli az érzékeny bőrét az anyukája. Azt is tudni kell, hogy minél természetesebb egy készítmény, annál könnyebben és jobban tud hasznosulni a bőrben. Tehát, ha az Ön gyermekénél is csecsemő ekcéma jelentkezik, ne essen kétségbe, hanem próbálja ki a HerbArting készítményeket, mert ezek természetes produktumok!