Közismert tény a teafaolaj fertőtlenítő hatása

teafaolaj fertőtlenítő hatása
Teafaolaj fertőtlenítő hatása

A teafaolajról tudni kell, hogy Ausztráliában egyenesen gyógyszerként tartják számon, hiszen ez a készítmény a jótékony hatását elsősorban a természetes hatóanyag tartalmának, a terpinen-4-ol-nak köszönheti. Magas szintű a teafaolaj fertőtlenítő hatása, ezért általában ilyen problémák helyi kezelésére használják.

Hígítatlanul is a bőrre lehet kenni, de csak abban az esetben, ha rovarcsípést, pattanást vagy szemölcsöt akarunk eltüntetni. Ha nagyobb bőrfelületen szeretnénk alkalmazni, akkor tanácsos valamilyen bázisolajjal felhígítani.

A teafaolaj fertőtlenítő hatása közismert tény, nagyon sokan éppen emiatt keresik és vásárolják. Ugyanakkor más jótékony effekttel szintén rendelkezik ez az olaj. Mégis, talán a teafaolaj fertőtlenítő hatása miatt ennyire népszerű azon felhasználók körében, akik a természetes termékeket részesítik előnyben.

A medinatural.hu webáruház kínálatában szereplő Ausztrál teafaolaj minimum 44%-ban tartalmaz terpéneket. Érdemes beszerezni, mert minden háztartásban jól jön néha a teafaolaj fertőtlenítő hatása. A webshop kínálatában számos egészségi problémára találhatunk megoldást, mint például az eukaliptusz olaj, ami az eldugult orr, köhögés vagy megfázás esetén valódi kincset ér.

Ez a készítmény belélegezve frissítő, élénkítő és koncentrációnövelő. Továbbá, az eukaliptusz olaj remekül tisztítja a légutakat, a felső légúti megbetegedések enyhítésében pedig szintén élen jár. Így a vegyszeres gyógyszerkészítmények alkalmazása egyáltalán nem lesz indokolt, hiszen ez a természetes anyag megteszi jótékony a hatását.

Mellkas-bedörzsölésre is nagyon jó eredménnyel használható fel az eukaliptusz olaj abban az esetben, ha valaki lázas, bedugult az orra vagy influenzás, mert nyákoldó és köptető hatásával oldja a váladékot és ezáltal felszabadítja a légzőszervi járatokat.

De ha porlasztóval a légtérbe permetezzük, akkor elkerülhetjük a fertőzések terjedését. Láb-, kéz- és körömgombásodás felszámolására szintén kiváló az eukaliptusz olaj, mert nyugtatja a bőrt és csökkenti a lábszagot.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük