A különleges borok megismertetése a fogyasztókkal

Különleges borok

A borfogyasztás, a borozás igazi kultusszá vált a magyar társadalomban, így nem lehet szó nélkül elmenni amellett, ha valahol különleges szőlős és pincészet van.

A különleges borok készítésével szinte piedesztálra emeli magát a borász. Azonban, ezzel csak akkor nyerhet valódi elismerést, ha a bora jó és az emberek keresik azt. A rengeteg borász és pincészet mellett ez szinte lehetetlen küldetésnek tűnik, de ha valaki tényleg belemélyed a szakma bugyraiba, az képes lehet olyan nedűt előállítani, ami megfogja az embereket. Ennek ellenére ez nem mindig elég a sikerhez. Meg kell tudnia ismertetni a terméket azokkal is, akik máskülönben nem foglalkoznának borkóstolással.

A hétköznapi fogyasztó ugyanis nem mindig tudja felismerni a különleges borok és az átlagosok közti különbséget. Ezt kell megéreztetnie a készítőnek a vásárlóval és nem feltétlenül az ízen keresztül, hanem sok esetben hasznos az is, ha történetet kapcsol hozzá. A különleges borok ugyanis nemcsak az ízüktől lehetnek nem mindennapiak, hanem maga a készítés vagy a felhasznált eszközök is azzá tehetik.