Mediterrán specialitás az antipasti

antipasti
Antipasti

Ahhoz, hogy megőrizzük az egészségünket, nagyon fontos megfelelően táplálkozni és rendszeresen mozogni. Természetesen az sem mindegy, hogy éppen milyen ételt fogyasztunk el, hiszen erre megéri külön figyelni. Amennyiben odavagyunk a mediterrán ízvilágért, úgy az antipasti semmilyen körülmények között sem hiányozhat a tányérunkról.

Voltaképpen egy híres olasz előételről van szó, ami tájegységenként változó összetétellel rendelkezik. Néhol pácolt vörös húsok, máshol halak kerülnek bele, valamint aromás zöldségek és sajtok egészítik ki. Az antipasti olyan fogás, amit a főételek előtt szokás tálalni. Voltaképpen az a szerepe, hogy meghozz az étvágyat és feloldja a társaságban a hangulatot.

Nagyon jól képes teljesíteni ezeket az elvárásokat. Az olajbogyó és különféle gombák révén megadja azt a délies hangulatot, amiért szervírozzuk. Tévedés azt hinni, hogy az antipasti megkóstolásához egészen a Földközi-tenger partjáig kellene utazni, ugyanis idehaza ugyanúgy elérhető, amennyiben a tálalást szeretnénk egy kissé feldobni újdonsült ételekkel.