Miért jó a dilatációs profil betonba?

Minőségi betonfelület
Minőségi betonfelület

Bizonyára mindenki látott már olyan burkolatot, amelyik szinte pillanatok alatt tönkrement, felpúposodott. Lényegében erre találták ki a dilatációs profil betonba helyezett szerkezetét, ami könnyedén megoldja az ilyen jellegű problémákat.

Laikusoknak talán érthetetlen lehet ez a kifejezés, ezért fontos elmagyarázni mindent lépésről-lépésre. Tulajdonképpen a dilatáció egy kémiai folyamat elnevezése, aminek fellépésekor a beton és a burkolat között egy levegős rés keletkezik, ami szinte azonnal tönkreteszi az addigi munkát.

A dilatációs profil betonba ágyazása ezért is olyan fontos. Ha mellette tesszük le a voksunkat, akkor érdemes vasból készült darabot választani, hiszen a műanyag változata nagyon gyorsan kopásnak indul.

A dilatációs profil betonba való elhelyezése nemcsak a tömítés, ezáltal pedig a levegős rés megszűntetésére képes, hanem a teljes vízzárásra is. A profi eszközöknek köszönhetően, már létezik egy bizonyos konstrukció is, ami tüskéket alkalmaz a profilon, ezáltal növelve a hatást.