Mit kell tudni az audio kondenzátorról?

Hangfal csatlakozó aljzat

Egy korszerű hangfalnak megannyi tartozéka van, amelyek mind abban segítenek, hogy azt jól, a céljának megfelelően lehessen alkalmazni. Sokan nagyon odafigyelnek ennek a szerkezetnek a megvételekor arra, hogy az milyen hangfal csatlakozó aljzat tartozékkal rendelkezik.

Nagyon beválnak az XLR hangfal csatlakozó aljzat fajták, amelyek robusztus felépítésűek és fémházzal rendelkeznek. A legnépszerűbb típus az a bizonyos három pólusú. A három érintkező pont ideális a szimmetrikus jel továbbítására, amivel szinte az összes professzionális berendezés működik.

A hangfal csatlakozó aljzat lehet kimeneti és bemeneti is. Ezeknek az elnevezése teljesen érthető azoknak, akik angolul is beszélnek, ugyanis a kimeneti csatlakozó tartalmazza az érintkező rudacskákat, ezért papa csatlakozónak hívják.

A bemeneti csatlakozón található érintkező hüvelyek miatt ennek az elnevezése mama. A két hangfal csatlakozó aljzat összekötése ezt tudva már egyszerűbben mehet végbe. Az embernek nincs is más dolga, mint a papa csatlakozóba a mama dugót tenni, a vezeték másik végére pedig egy papa csatlakozó kerül majd.

Gyakran megesik, hogy azok, akik először szerelnek össze egy hangfalat, ezzel nincsenek tisztában. Ha már erről az eszközről van szó, tanácsos kiemelni az audio kondenzátor bizonyos adottságait. Először is tudni érdemes, hogy ez egy olyan eszköz, amelyik a váltakozó áramot vezeti, de az egyenáramot már nem.

Persze ez az áram DC-komponensének blokkolására, energiatárolásra, illetve jelek frekvencia szerinti szűrésére maximálisan képes. Az audio kondenzátor a szigetelő dielektrikummal elválasztott vezetőfegyverzeten tudja megoldani a töltés tárolását, akár nagyon hosszú ideig is.

A felhalmozott töltés és a hatására megjelenő feszültség közötti arányt a kondenzátorra jellemző kapacitásértékkel lehet megadni. Az audio kondenzátor megvásárolható a Kácsa Audio internetes boltban, ahol azok a személyek, akik egy új hangfalat akarnak építeni, esetleg a régit szeretnék modernizálni, biztosan minden fontos eszközt megtalálnak. Ezért is vált a webshop sokak kedvenc online áruházává.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük