Nem nélkülözhető az automata hegesztő szemüveg viselése

automata hegesztő szemüveg

Akár hivatásos építőipari munkás, akár nem, Önnek védelemre van szüksége a káros UV-fény, a hő, a szikrák és a sugárzás ellen, amelyek munka közben károsíthatják a szemét és a bőrét.

Két lehetőség van ennek elkerülésére: az automata hegesztő szemüveg és a sisak. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hiányosságai. Míg az automata hegesztő szemüveg könnyebb és kevésbé nehézkes, csak a szemnek nyújt védelmet. A sisakok védik a szemet és az arc többi részét, de terjedelmesebbek és szűkebbek. Az automata hegesztő szemüvegek a hagyományos szemüveghez hasonlóak, de vastagabbak és strapabíróbbak. Szűrőkkel vannak ellátva, amelyek mérséklik a vakító fényt anélkül, hogy korlátoznák a látást. Kifejezetten úgy tervezték ezeket, hogy megakadályozzák a potenciálisan káros elemek szaruhártya közelébe jutását.

Soha ne kövesse el azt a hibát, hogy azt gondolja, az intenzív fényt szabad szemmel is kibírja. Még ha ez lehetséges is lenne, akkor is meg kell védenie a szemét a láthatatlan optikai sugárzástól az automata hegesztő szemüveggel.