Puffer oldat folyós és por formában

puffer oldat
Puffer oldat

Annak ellenére, hogy néhány embernek abszolút hallása van és egy hangszert segédeszköz nélkül is képes beállítani. Viszont a pH mérőknek helyes kalibrálásra van szükségük, összehasonlítva azokat egy hitelesített laboratóriumi referenciaponttal.

Erre a folyékony és por formában kapható puffer oldat szolgál. A pontos mérési eredmények eléréséhez a pH mérők egy-, két- vagy hárompontos kalibrálással kaphatóak. A műszerek egy része egy ponton is kalibrálható, de a gyártók az optimális vizsgálat elvégzéséhez általában legalább a kétpontos eszközt javasolnak. Ha van puffer oldatunk a pH mérők kalibrálásához, akkor maga a folyamat általában egyszerű és bárki képes elvégezni. Az analóg pH mérő esetében a beállításokat egy kis csavarhúzóval hajtják végre, hogy addig módosítsák az értéket a kijelzőn, amíg az megegyezik a kalibráló vegyület értékével.

A digitális kalibrálást úgy végzik, hogy a fel és le nyilakat olyan értékre nyomják, ami megegyezik a puffer oldat értékével. A digitális pH mérőknek lehet analóg kalibrációs módszere.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük