A sárgaborsó főzelék receptneked elkészítési módja szerint

Sárgaborsó főzelék a receptneked oldal ajánlása szerint

Egyes zöldségeket főzés előtt szükséges beáztatnunk, különben nagyon sok időbe kerül, amíg megpuhul. A sárgaborsó főzelék receptneked nevű internetes felületen feltüntetett elkészítési módja szerint, az említett zöldséget legalább 3-4 óra erejéig be kell áztatni.

Ezt követi a hagyma dinsztelése, amihez majd hozzá kell adni az előre beáztatott borsót. Ezt az összetételt kb. 20-25 percig kell főzni, de ha szükséges, akkor tovább is, amíg teljesen megpuhul. A következő lépésben egy kis fokhagymát kell pirítani kb. 1 percig, amit majd összekeverünk egy kis liszttel meg fűszerpaprikával, ugyanis ezzel a rántással sűríthetjük a főzeléket. Sokan azt gondolják, hogy akkor ezután már asztalhoz lehetne ülni, de ha szeretnénk igazán finomat enni, akkor még folytatnunk kell a főzést.

Ugyanis a sárgaborsó főzelék receptneked által feltüntetett elkészítési hogyanja szerint, akkor lesz igazán ínycsiklandozó, ha csirkepaprikással tálaljuk, amit mindenki elkészíthet a saját elgondolása alapján, de igénybe vehet bármilyen receptet is.