Változás a mentalitás segítségével

változás
Változás

Nagyon sok ember a múlt hibáiban keresi az okot, ami miatt most úgy érzi, hogy nem olyan módon halad az élete, ahogyan szeretné. Gyakran felteszi a kérdést magának, hogy mikor jön már el a várt pozitív változás? Nos, tudni kell, hogy szemléletváltás nélkül ez soha nem fog eljönni, ha csak passzívan várjuk.

Ugyancsak ezen az elven működik a coaching módszer, ami a jövő megoldásait keresi. A mentorálás coaching metódussal addig kimondatlan válaszokat hozhat felszínre és amint kimondjuk, azonnal rájövünk, hogy eddig is tudtuk ezt a választ. Voltaképpen, ha az ember képes változtatni az életén, akkor a körülmények szintén változni fognak.

Sokan pszichológushoz fordulnak, amikor megoldhatatlannak vagy feldolgozhatatlannak tűnő problémáik adódnak, ami viszonylag jó választás, azonban a coaching módszer abban különbözik ettől, hogy nem a múltra koncentrál, hanem a megoldásokat keresi a jövőre fókuszálva. Igazi változás pedig kizárólag így állhat be az életünkbe, hiszen a múlton rágódni abszolút fölösleges.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük