Védőkesztyű a kezek épségért

védőkesztyű

Vannak olyan feladatok a munkahelyeken, illetve a ház körül is, amelyek során a kezeink megsérülhetnek. Megfelelő védelmet biztosít a kézfejnek a védőkesztyű különféle mechanikai behatásokkal szemben, például az alacsony hőfok, a magas hőmérséklet, éles szerszámok használata.

Természetesen, minden munkaterületen más kesztyű adja meg a megfelelő biztonságot, de szerencsére ezekből a termékekből sokféle különböző alapanyagból készültet és sokféle kialakítást lehet beszerezni. A bőr és a műbőr védőkesztyű egyaránt alkalmas hegesztéshez, favágáshoz és asztalosmunkához. A mártott kesztyűk vágásbiztos kialakításúak, strapabíró, időtálló minőséget képviselnek.

Tulajdonképpen nem is a felhasználók választják ki a megfelelő darabot, mert a munkavédelmi szabályok ipari felhasználáshoz kötelező jelleggel előírják a megfelelő védőkesztyű viselését. Erről pedig minden esetben a munkáltató köteles gondoskodni és ez nemcsak a beszerzést illetően, hanem a munkavédelmi szabályok betartásának megkövetelését illetően is.