A víztisztító berendezések két fajtája

Víztisztító berendezések

Mivel sok ember nem jut hozzá teljesen tiszta vízhez, és nem akarnak éves szinten több százezer Forintot ásványvízre költeni, ezért megvásárolják azt a berendezést, amivel végre nyugodtan iható a csapból kifolyó víz. A víztisztító berendezések a hatékonyságuk és a kedvező áruk miatt nagyon elterjedtek. Ezek többfajta technológiával működnek.

Az egyik leggyakrabban alkalmazott működési elv a fordított ozmózis. Az ilyen fajtájú eszköznél egy féligáteresztő membránon keresztül, a magasabb koncentráció oldatból az alacsonyabb koncentrációjú oldat felé áramlik a víz. A víztisztító berendezések között igen népszerűnek mondható még az aktív szénszűrős modell.

Ennek a szűrőjén speciális szénszemcsék kapnak helyet, amelyek lekötik a klórt és a szerves anyagokat. Aki ezt veszi meg, nem felejtheti el, hogy a szűrőt tanácsos évente egyszer vagy kétszer cserélni, hiszen amikor a felület megtelik, már nem képes több anyagot lekötni. A víztisztító berendezések közül ez a két változat mondható a leginkább megbízhatónak és az egyszerűen alkalmazhatónak.