iRobot

Általában mielőtt a szülők nevet választanak a gyerekeiknek, megnézik, hogy mi annak a jelentése. Az iRobot név is nagyon beszédes, hiszen magyarra fordítva annyit tesz, hogy „én robot”. Ez olyan, mintha az illető gép határozná meg önmagát, azaz öntudatra ébredne. Bár ez nem egészen így történik, de lassan ebbe az irányba halad a fejlődés, hiszen már nagyon sok gép egy kis programozással önmaga végez el olyan feladatokat, amikre eddig csak ember volt képes.

Az iRobot háztartási gépek között ma már számos olyat találunk, amelyek megkönnyítik a lakás tisztítását. Nyilván, hogy a legismertebbek a porszívó és a felmosó gépek, amelyekből az újabb változatokat most már távolról, okostelefonnal is el lehet indítani. Például az iRobot Roomba 870 nevű porszívó esetében az újítások nemcsak újabb hasznos funkciók beépítésére terjedtek ki, hanem a régi hibák kiküszöbölését is jelentik. Ehhez még hozzájárul a performánsabb akkumulátor, ami hosszabb munkavégzésre predesztinálja a gépet.

Természetesen, nemcsak ez a típus, hanem a Roomba egész családja frissítésen ment keresztül. Többek között az iRobot 866 porszívó is, amely nemcsak kinézetében, de képességeit tekintve is változott. Ez a típus az iAdapt rendszer segítségével méri fel a takarítandó terepet, méghozzá másodpercenként 67 alkalommal, majd ezt összekapcsolja 40, előre meghatározott mozgással, aminek eredményeképpen a lakás minden pontjára eljut. Vagyis egyetlen négyzetcentiméter sem fog kimaradni.

Az iRobot 866 Dirt Detect 2 rendszerrel van felszerelve, ami azt jelenti, hogy optikai és akusztikai érzékelők segítségével könnyebben megtalálja a foltokat, így hatékonyabban végzi a takarítást. Antitangle rendszere lehetővé teszi, hogy lassan ütközzön az akadályokkal, így nem rongálja azokat, illetve biztosra vehető, hogy a szőnyeg rojtjain sem fog fennakadni. Érdekessége, hogy érzékeli a szintkülönbséget, ezért nem töri össze magát. A lépcsőkhöz közeledve irányt változtat. Az iRobot 866 porszívó, rendkívüli tulajdonságainak köszönhetően, hamar elvégzi a takarítást, így a háziasszonyok is lazíthatnak kissé.

Print Friendly, PDF & Email