Bankkártya terminál alternatívák 2024-ben – 3 népszerű megoldás

hagyományos bankkártyaterminálok

Ha kisvállalkozást működtetsz, szükséged van egy módszerre a fizetésekhez. A bankkártyaterminálok olyan pénzügyi termékek, amik lehetővé teszik a vállalkozásoknak, hogy betéti vagy hitelkártyákról gyűjtsenek fizetést. A modern korban, amikor sok vásárló online vásárol, és nem hord készpénzt a pénztárcájában, egy könnyen használható terminál megtalálása kritikus fontosságú ahhoz, hogy képes legyél eladni a vállalkozásoknak és a fogyasztóknak egyaránt.

Ismerd meg a lehetőségeket!

Vállalkozóként a bankkártyaterminálok széles választékából választhatsz. A különbséget az jelenti, hogy milyen használatra tervezték ezeket. A pultra szerelhető kártyaolvasó, ahogy a neve is mutatja, az üzlet pultjára van rögzítve. Ez akkor jó, ha mégis a hagyományos bankkártyaterminálok mellett maradnál. Leggyakrabban a kiskereskedelemben és a vendéglátóiparban van jelen.

A következő alternatíva a hordozható bankkártyaterminál. Ezt úgy tervezték, hogy egy pultnál vagy az épületben máshol is lehessen használni. Emiatt népszerű az éttermeknél, mivel a hordozható terminált oda tudják vinni a vásárlóhoz, ha az nem a pulthoz ment fizetni.

A hordozható terminálokkal ellentétben a mobil alternatívákat mozgó használatra tervezték. Az a jó bennük, hogy nem korlátozzák az üzletet egy helyszínre. Ezért nagyon népszerűek a felhasználók széles körében, beleértve a taxisofőröket, a futárszolgálatokat, a mozgó vendéglátósokat és a piaci standokat. A fizetéseket GPRS-technológiával dolgozzák fel, és egy roaming SIM-kártyán keresztül csatlakoznak az internethez.

A mobil bankkártyaterminálok vezeték nélküliek, és a Wifi, a Bluetooth és néha a SIM-kártya csatlakozási lehetőségeknek köszönhetően bárhová magaddal viheted ezeket. Fontos, hogy a hordozható megoldásokkal ellentétben, kifejezetten útközben is használhatóak.

Ennyi lehetőség közül néha nehéz a választás. Miközben összehasonlítod az opciókat, tartsd szem előtt a következő tényezőket.

Ne fizess többet a szükségesnél!

Kezd a kiválasztott bankkártyaterminál beépített funkcióinak megismerésével. Elfogadja a mágneses, a chipes és az érintésmentes kártyákat? Milyen egyéb funkciókra van szükséged?

Ezután hasonlítsd össze a használhatóságot vagy a könnyű használatot. A felületnek felhasználóbarátnak kell lennie, és a terminálnak megbízható ügyfélszolgálattal kell rendelkeznie. Egy intuitív eszközzel kevesebb időt fordíthatsz az alkalmazottak képzésére is a rendszer használatára, így ők fontosabb feladatokra összpontosíthatnak.

Az idők megváltoztak, és velük együtt az emberek fizetési szokásai is. A modern intelligens terminálok minden eddiginél több funkciót és nagyobb rugalmasságot kínálnak. A sokoldalúság kulcsfontosságú az esetükben. Fontos még, hogy ne csak magát az olvasót, hanem a szolgáltatót is vizsgáld meg. Sok szolgáltató olyan plusz költségeket számol fel, amiket jobb, ha elkerülsz.

Ne várj addig, amíg az ügyfelek és az alkalmazottak panaszkodnak a nem hatékony fizetési folyamatra. Hasonlítsd össze a bankkártyaterminálokat, hogy megtaláld a megfelelőt, ami a következő szintre emeli a vállalkozásod!