Csokoládé és bonbon készítés

Csokoládé
Csokoládé

Egyes édesség megtervezése és elkészítése szinte művészetszámba megy. A csokoládé készítése már az első próbálkozások óta elvarázsolja az embereket. Egyes törzsekben afrodiziákumnak tekintették régen.

Ma már külön iskolákban tanítják a csokoládékészítés mesterségét az erre vállalkozóknak. A csokoládé megfelelő állagát, hőmérsékletét és ízét eltalálni nagyon pontos ismereteket és egyfajta adottságot igényel. Minél inkább tapasztalt a cukrászmester, annál hatékonyabban tudja kezelni.

A legnagyobb átka a készítésnek a túlhevítés, ilyenkor a massza szétesik és képtelenség újra folyékonnyá tenni. Ezt követően a szilárdulást is szabályozni kell, ezt fűtő vagy hűtő funkcióval rendelkező asztalokkal teheti meg.

Ha bonbont szeretne készíteni a mester, akkor egy speciális szilikonformára van szüksége, amelybe a folyékony csokoládé kerül, utána pedig a finom töltelék, majd egy újabb réteg csoki. A dermedés után kerül rá a végső díszítés, amelyet legtöbbször kézzel, folyékony csokoládéból készítenek el egyenként.