Egy kis segítséggel a mobil kemence házilag is megépíthető

mobil kemence házilag

A Fire Store megannyi modern kemencét épített már az évek során. Egy kis szakértelemmel a mobil kemence házilag is megépíthető pontosan úgy, ahogy azt a kliens elvárja. Milyen igényei vannak manapság egy kuncsaftnak? Az egyik leggyakoribb kérés az, hogy az eszköz ne legyen óriási, hanem helytakarékos és könnyedén kezelhető.

Tehát a mobil kemence házilag megépítésekor figyelembe kell venni a súlyt és a méretet is. A megrendelők azt szeretnék, hogy minél kisebb legyen a súlya, hiszen a legtöbb felület, akárcsak a külső felületek, a terasz vagy épp a kert egyik része sem nagy terhelésre lett kitalálva.

A mobil kemence házilag tervezésekor azt is figyelembe kell venni, hogy a berendezés a lehető leghatékonyabb kell legyen. Mit kell érteni ez alatt? Nos, a lényeg, hogy minél kevesebb fa elégetésével minél tovább süthessen, főzhessen az ember. Emellett lényeges a szigetelés milyensége is. Miért is ilyen fontos a jó minőségű hatékony szigetelés, hogyan segít ez a jól használható, esztétikus, házilag épített kemence készítésében?

A mobil kemence házilag történő megépítésekor mindig fontos, hogy a szerkezet égéstér kiviteli módja, formája, anyaga és vastagsága milyen. Ez garantálja a kemencetérben a megfelelő és egyenletes hőeloszlást, az alsó vagy felső, esetleg mindkét sütőfelületen. A Fire Store-ban rengeteg egyéb termék és szolgáltatás elérhető.

Kandalló szellőzőrács, az elengedhetetlen tartozék

A légfűtésű kandallók alapvető kelléke a kandalló szellőzőrács. Egy ilyen korszerű fűtőeszköz nem épülhet meg ezen kellék hiányában. Miért is olyan lényeges ez? Nos, ugye ezek a speciális rácsok garantálják a kandalló alsó részén a beszellőzést és a felső részen a kiszellőzést.

Az alsó nyíláson áramlik be a szobai levegő az építménybe, a felső részen pedig, a már felmelegített szobai levegő áramlik vissza. A kandalló szellőzőrács tehát hozzájárul a légfűtéses elv biztonságos végbemeneteléhez. Ennek köszönhetően a szerkezet fűtési teljesítménye egységesebben oszlik el a helyiségben.