Egyszerű, de hasznos eszköz a kötözőgép

kötözőgép

A technikai fejlődés révén, már szinte nem létezik olyan feladat, amihez ne találtak volna ki valamilyen hatékony szerszámot, a kivitelezés megkönnyítése érdekében. A kertészetekben, de a háztájakon ugyanúgy hasznos tud lenni a kötözőgép.

Ez egy egyszerű konstrukció, aminek célja, hogy a magasra törő vagy kúszó formában fejlődő növények gondos rögzítését segítse elő. Leggyakrabban talán a szőlészetek azok, ahol főszerephez jut. A lugasokhoz való gyors hozzáfogatással jelentősen lecsökken a feleslegesen eltöltött időt. A kötözőgép PVC szalagokkal dolgozik, amik eltérő színűek lehetnek. A különféle árnyalatokkal jelöléseket is lehet végezni, így a gyümölcsfáknál igazán előnyösek lehetnek.

De nem csupán a nagygazdák azok, akiknek hasznukra válik ez az eszköz. A rózsagondozásban, paradicsom, paprika karóhoz fogatása mellett, a frissen felszedett hagymák, retkek csomagba kötése ugyanúgy megoldható vele. A kötözőgép legyen mindig kéznél és ne feledjük feltölteni a kellő mennyiségű szalaggal, hogy a munka haladjon!