Ellenálló növény a folytontermő eper

folytontermő eper

A földieper sokoldalúan felhasználható gyümölcs, amit fogyaszthatunk frissen, gyümölcssalátában, süteményekben, de habot is verhetünk belőle néhány tojásfehérjével. Ez az egyik legkorábban érő gyümölcs, szezonális, de a folytontermő eper fogyasztásának élményét egész nyáron élvezhetjük.

Kellemes ízű, zamatos, bő terméssel hálája meg a megfelelő gondoskodást. Az Albion frigó folytontermő eper, amit palánta formájában beszerezhetünk a gardencentrum.hu webáruházból, még az alacsony hőmérsékletet is kiválóan tűri. Kitűnő a gyümölcs állaga, színe élénkpiros. Nagyméretű gyökérzetet jó minőségű virágföldben fog nevelni, ami gondoskodik a minél több víz és tápanyag felvételéről. Rendszeres öntözést igényel, de kerülni kell a lombozat locsolását.

Az eper éréséhez sok fényre van szükség, ezért ajánlott napos helyre ültetni a palántákat. Ahhoz, hogy édesebb, színesebb legyen a folytontermő eper termése, kéthetente adagolhatunk tápanyagot. Betegségekkel, kártevőkkel szemben rendkívül ellenálló ez a növény.