Fejfájáskezelés természetes módon – Mi segíthet rajtam?

fejfájás kezelése

A természet, az ősi gyógymódok mindig a segítségünkre sietnek, például a fájdalom csökkentésében, ezért nem muszáj mindig gyógyszeres készítmény után nyúlnunk. Vannak, akik komoly fejfájással küzdenek évek óta és keresik erre a megoldást. Szerencsére többféleképpen is lehetséges a fejfájás kezelése természetes módon. Tehetünk a probléma ellen aromaterápiával, különböző nyugtató teák fogyasztásával, zenehallgatással, ugyanakkor létezik úgynevezett migrén piercing is, ami az akupunktúra alapjain működik.

Többféle panasz szüntethető meg ennek a testékszernek az alkalmazásával. Ezek közé sorolható a migrénes, a cluster, a tenziós/hipertenziós, valamint a frontérzékeny fejfájás. A migrénes fejfájás okai közé sorolható a hormonális elváltozás, a hideg/meleg front, a stressz, bizonyos ételek és a fáradtság, kimerültség.

Nem véletlen, hogy hazánkban ez a probléma rengeteg ember életét keseríti meg. Leginkább a nőket érinti a migrénes fejfájás, a férfiaknál viszonylag ritkán jelentkezik. Ennek több fázisa létezik. Erre jellemző, hogy általában csak az egyik oldalon jelentkezik, közepes vagy nagyon erős, lüktető fájdalom formájában, ami mozgásra erősödik.

Bár elég ritkán, de előfordulhat, hogy mindkét oldalra, az arcra és a nyak területére is kiterjed. Ilyenkor az érintett még dolgozni sem tud, emiatt csökken a teljesítménye, az otthoni teendőit is egyre csak tolja maga előtt. Ezt a helyzetet meg lehet szüntetni vagy megelőzni migrén piercing beszúrásával, aminek nagyon jó csillapító hatása van.

Hogyan működik a migrén piercing?

A testékszer a fülben elhelyezkedő olyan akupunktúrás pontba kerül beszúrásra, aminek ingerlése fájdalomcsillapító és relaxáló hatással lehet az egész szervezetre. Ennek alkalmazásával részlegesen vagy teljesen elmúlik a fejfájás, tehát gyakorlatilag elérjük a célunkat vele. A szkeptikusok nem hiszik, hogy ez a módszer hatásos lehet, sőt, a jelen nyugati orvostudomány sem ismeri el, pedig a kínai orvoslásban ennek alapját már 2500 éve használják.

Az tény, hogy 100%-os garancia valóban nincs erre, mint ahogyan szinte semmilyen gyógymódra sem, de azért érdemes tenni egy próbát mindazoknak, akik erős fejfájással kénytelenek élni. Azonban a nagyszámú magyar és nemzetközi tapasztalat mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Például a Medical Piercing nevű szalonban dolgozó szakember tapasztalata, hogy azoknak a személyeknek a 95%-a, akiknek behelyezte a migrén piercinget, arról számolt be, hogy drasztikusan javult az állapotuk, illetve teljesen elmúlt a fejfájásuk. Rengeteg pozitív beszámoló érkezik a szalon honlapjára, amiket mi is elolvashatunk a medicalpiercing.hu weboldalon. Érdekes leírások ezek, amelyek más emberek tapasztalatát mutatják be nekünk.

Ezek alapján talán könnyebb lesz döntenünk az ékszer beszúratása mellett, hiszen reményt látunk arra, hogy megszabaduljunk az életünket, mindennapjainkat megkeserítő kíntól. A weblapon nagyon egyszerűen felvehetjük a kapcsolatot az egészségügyi szakemberrel, aki igazán rövid időn belül tud fogadni bennünket, lehet, hogy még aznap.