Felfedjük a selyem titkait!

selyem

Mostanában úgy tűnik, hogy az egykor nagyanyáinkhoz szorosan kötődő hobbik, például a selyem segítségével történő kötés, ma már sokak által keresett elfoglaltságok és újra divatba jöttek. Minden projektnél kulcsfontosságú, hogy a célt szem előtt tartva kezdjünk neki és pontosan itt jön képbe a fonal.

Sokaknak a kötéshez és szövéshez használt selyem vált a legnépszerűbb választássá a kreatív expedíciókhoz. Miért van ez így? A varázsa teljes mértékben a titokzatosságában rejlik. Éppen ezért, beavatunk minden apró titkába. Alapvetően háromféle fonal létezik: állati vagy növényi eredetű és szintetikus. A 100%-os selyemfonalak az első kategóriába tartoznak, ez a selyemhernyók által szőtt gubókból készülnek.

Az állat által aprólékosan készített fonalat a gyárakban az erre a célra szolgáló gépekkel gondosan kibogozzák. Minden gubóból végül csak 1 szál fonal készül. Ezeket a szálakat aztán összekapcsolják egymással, hogy elérjék a kívánt szálhosszúságot. Végül, a festetlen fonalat a kívánt színre festik, hogy a ma ismert fajta legyen belőle.