Jack hosszabbító aranyozott végekkel

jack hosszabbító

Micsoda öröm, amikor végre sikerül beszerezni egy kitűnő Sennheiser vagy egy Audio-Technica fejhallgatót! Milyen bosszantó, amikor a kábel nem ér el addig, ameddig kéne. Hogyha a lejátszó túl messze van a kényelmes kanapétól, ahol zavartalanul élvezhetnénk a kedvenc zenéinket a legújabb szerzeményünkön, akkor nincs mese, Jack hosszabbító bekötésére lesz szükség. Vagy ez, vagy inkább választunk valamilyen kábel nélküli technológiát, amivel leküzdhetjük a távolság problémáját.

Egy jó minőségű Jack hosszabbítóval, sokak szerint még mindig jobb eredményt érhetünk el, mint a vezeték nélküli megoldásokkal. Csupán ki kell választanunk egy olyat, ami teljes mértékben megfelel az igényeinknek. Az aranyozott végekkel ellátott Jack hosszabbító kifogástalan minőségben továbbítja az audiojelet. Ebben nemcsak a csatlakozóknak van fontos szerepe, hanem a kábel szigetelése is lényeges, mivel elnyeli a zavaró tényezőket, ezzel csökkentve az interferencia lehetőségét. Általában háromféle méretben választható. Pontosabban 1,5, 3 és 5 méteres kivitelben kapható.

Mikor kell HDMI jelerősítő?

Alapjába véve nincs szükség egy ilyen eszközre csak egy bizonyos hosszúság után. Viszont a HDMI jelerősítő sokszor alapból megtalálható a 10 méternél hosszabb kábelekben. Ha szeretnénk összekötni két különálló és egyedi hosszúsággal rendelkező darabot, akkor indokolt lehet a HDMI jelerősítő használata. Az alkalmazása ugyanolyan egyszerű, mint az átlagos toldók esetében, viszont ez nem vág le a jel erősségéből. Az adatátvitel nem lassul le, ezért nem romlik a képminőség.

Ez főként akkor lényeges, hogyha 4K 60Fps képkockaszámmal szeretnénk játszani egy meghosszabbított kábellel. Továbbá arra is figyelnünk kell, hogy milyen típusú HDMI kábeleket csatlakoztatunk. Mindig a régebbihez fog igazodni az újabb változat. Ezért lehetőleg egyforma technológiájú HDMI kábelekhez használjunk HDMI jelerősítőt! Egy ilyen eszközzel a jelátvitel egészen 35 méterig bővíthető, ami még támogatja a FullHD felbontást 3×1,65/4,95 Gbit/s sávszélesség mellett.