A mobil töltőállomás praktikus és gazdaságos

Mobil töltőállomás

Bármerre járunk az utakon, mindenhol találkozhatunk benzinkutakkal, helyesen fogalmazva üzemanyagtöltő állomásokkal. Ezeken a helyeken mindenféle típusú üzemanyagot tankolhatunk, amelyek járműveink meghajtásához szükségesek. A mobil töltőállomás egy alternatív módja a benzinkutaknak, hiszen mivel mozgatható, merőben eltér a fixen telepített társaiktól. Kinek van szüksége ilyen megoldásokra?

A nagyobb vállalkozásoknak, amelyek saját gépparkkal rendelkeznek ahhoz, hogy bárhol dolgozni tudjanak és mindenképpen szükségük van üzemanyag utánpótlásra. Ehhez a mobil töltőállomás a legkézenfekvőbb választás. Egy teherautó platójára rakva, bárhová elvihető közúton. Például, ha olyan helyen használnák a gépparkot, ahol nincs benzinkút a közelben, két lehetőség adódik. Vagy leállnak a gépek, vagy pedig odaszállítják az üzemanyagot. Nyilvánvaló, hogy a második megoldás a helyes. A mobil töltőállomás egyébként ugyanolyan felszereltséggel rendelkezik, mint egy hagyományos kút.

Tehát itt is van tankoló pisztoly, kút és a szükséges szivattyúk, biztonsági rendszerek. Tankolás közben az üzemanyag töltőpisztoly jelenti a kapcsolatot a kút és a tankoló személy között. Érthető tehát, hogy ez a berendezés minden körülmények között a személy kényelmét kell szolgálja, valamint a jogszabályi rendelkezéseknek is meg kell feleljen. Ezért az üzemanyag töltőpisztoly könnyű, általában rézötvözetből készül, a meghatározott szabványok figyelembe vételével, valamint ergonómiailag is úgy van kialakítva, hogy minden esetben kényelmes, egyszerű és praktikus legyen a használata.

A biztonságról sem feledkeztek meg. A hibás tankolás elkerülése érdekében, szintén a szabályok betartása mellett, színkódok határozzák meg a megfelelő üzemanyag fajtáját. A zöld lett kiválasztva a benzinnek, a fekete pedig a gázolajnak. Így az üzemanyag töltőpisztoly kézbevételekor egyértelműen látszik, hogy mit fogunk tankolni. A gyártók a színtévesztő emberekre is gondoltak, ugyanis vastagabbra gyártják a gázolaj pisztoly csövét, így az nem fér be a benzinnel működő autók tankjába.

Print Friendly, PDF & Email