Nyugdíj előtakarékosság: mekkora adókedvezményre lehet számítani?

nyugdíj előtakarékosság

Ha valamire nagyon megéri készülni, akkor az a jövő. Sajnos az ember gyakran elfecsérli az idejét és akkor kap észbe, amikor már ott áll a korhatár betöltése előtt. Bármennyire meglepő, 50-60 év úgy tud elrepülni, hogy azt alig fogja fel az ember. Egy bizonyos kor után az idő felgyorsul és a hónapok, majd az évek olyan ütemben követik egymást, amivel lépést tartani korántsem egyszerű. A gazdaság viszont gyors üzemben változik, ami döntő lehet a megtakarításokra nézve.

Amit mindenki szeretne, hogy a nyugdíjas éveit már stabil anyagi helyzetben élje meg. Erre viszont az előrejelzések szerint egyre kisebb az esély. Sajnos a korfa szűkül és a nyugdíjasok száma egyre nő. Ez elővetítheti a teljes rendszer összeomlását, ami elég rossz kilátásokat mutat. Persze kevesen vannak, akik biztosan látják, hogy mi fog történni és elmondani sem fogják, így mindenkinek belátása szerint kell cselekedjen és tartalékokat képeznie. A Grantis nyugdíj előtakarékosság pontosan erre nyújt lehetőséget.

Összesen 3 olyan forma van, amit az állam is nagymértékben támogat. Ez az önkéntes nyugdíjpénztár (ÖNYP), a nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) valamint a nyugdíjbiztosítás. Mindegyik után van lehetőség visszaigényelni adókedvezményt. Ez típusonként változik, de a korlát 280 000 Ft. Ez a plusz összeg tovább tudja gyarapítani az alapszámlát, ami határidő lejárta után hozzáférhető lesz. A részleteket szakemberek tudják jól elmondani, ezért bátran kérd a segítségüket! A Grantis munkatársai teljesen függetlenek.

Egyetlen intézet felé sincsenek elköteleződve így olyan konstrukciókat vázolnak fel, amik biztosan megfelelnek az elvárásaidnak. Fontos eldöntened, hogy mennyit, milyen gyakran és mekkora időre tudsz lekötni. Hiába álmodsz egy nagyot, ha utána fel kell bontanod a szerződést, mert képtelen vagy finanszírozni azt. Ami viszont biztos, hogy bármelyik öngondoskodási formát választod, élhetsz az utána járó adókedvezménnyel, ami így a ponttárcádba fog vándorolni. Ügyes befektetéssel olyan alapot teremthetsz magadnak, ami tökéletesen kiegészíti az állami nyugdíjad és így tényleg megalapozhatod a békés öregkort.