Sokat tud segíteni a mozgásterápia a gyerekeknek

Mozgásterápia
Mozgásterápia

A családtervezés és gyerekvállalás során szinte egyetlen szülő sem gondol arra, hogy a gyermekénél valamilyen a mozgással összefüggő zavar léphet fel. Amikor 4-5-6 évesen erre fény derül egyik-másik gyereknél, akkor általában nagyon megijednek a szülők vagy elkeserednek. Érthető ez a reakció, azonban az elkeseredés helyett, sokkal előnyösebb, ha cselekszenek. Ma már többféle mozgásfejlesztési módszerrel lehet segíteni a gyerekeken (forrás: budaimozgasfejlesztes.hu).

Legyen szó figyelemzavarról, a nyelvi fejlődésben tapasztalt alulmaradásról, autizmusról vagy diszlexiáról/diszgráfiáról, mindegyik kezelhető, sőt, minél korábban veszik ezt észre, annál hatékonyabban. Ma már a tudomány megállapította, hogy ezek a rendellenességek általában összefüggésben vannak a mozgáskoordinációval. Nagy a valószínűsége, hogyha a finommozgás nem eléggé fejlett a gyerek korához képest, akkor a felsorolt rendellenességek valamelyikével küzdeni fog. Azonban ezek a megfelelő mozgásgyakorlatokkal kiküszöbölhetőek. Csupán meg kell keresni a megfelelő intézetet vagy szakembert, ahol az ilyen jellegű problémákkal foglalkoznak. A budaimozgasfejlesztes.hu weboldalra lépve, erről bővebb információt tudhatnak meg a szülők. Minden esetben a terápiát megelőzi a konzultáció és a felmérés. Utóbbira előre kell időpontot egyeztetni. A konzultáció során a szülő elmondja az észrevételeit, felteheti kérdéseit, majd következik a felmérés, ahol egy terapeuta felméri a gyerek idegrendszerének állapotát.

Amikor mindez megvan, megállapítja a szükséges terápiát. Természetesen a terápia alkalmával a szülő is jelen van, sőt, az intézmény igyekszik a gyerek-szülő-terapeuta hármasában folytatni a kezeléseket. Nyilván csoportos terápiák is vannak, ahol több gyerek és szülő együttesen vesz rész a kezelésben. Mindezek mellett, a szülőknek lehetőségük van részt venni a Szülők Iskolája elnevezésű programban, ahol előadásokat hallgathatnak a nehezen nevelhető gyerekek témaköréből. Tehát, ha a felsorolt problémák valamelyikével küszködik a gyermeke, akkor mindenképpen keresse fel a budaimozgasfejlesztes.hu oldalt!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük