Fém fúrószárak ellenálló anyagból

Fém fúrószárak
Fém fúrószárak

Manapság már a fémek megmunkálása sem lehetetlen otthoni körülmények között. Egy ezermester repertoárjából a fém fúrószárak sem hiányozhatnak, mert kizárólag ezekkel lesz teljes a gyűjtemény. Fémet, fát, műanyagot, betont is fúrhatunk a megfelelő fúróval és kiegészítővel. A fém fúrószárak esetében a két legfontosabb dolog az anyaghasználat és a kialakítás.

Továbbá az sem elhanyagolható, hogy kemény vagy puha fémbe szeretnénk furatokat készíteni. A lényeg, hogy mindig a minőség mellett kötelezzük el magunkat. Silány kiegészítőkkel és szerszámokkal a végeredmény sem lesz olyan, amilyent szeretnénk. Ha például, fém fúrószárral csavarozáshoz készítünk furatokat, akkor azoknak pontosan illeszkedniük kell. Elég egy apró eltérés és megeshet, hogy a csavar feje átcsúszik a lyukon és ezáltal a megmunkált fémalkatrész használhatatlanná válik. Amennyiben szeretnénk elkerülni az ilyen szituációkat, gondoskodjunk arról, hogy rendszerszerűen, prémium Bosch fém fúrószárakat használjunk.

Ipari vésőgép komoly bontási munkákhoz

Egy vésőkalapáccsal, vagy egy ütvefúróval a csempéket is eltávolíthatjuk a falról. Sőt, még az ottmaradt csemperagasztót is levéshetjük. De, amikor egy komoly feladattal kell szembe néznünk, akkor az ipari vésőgép erejére lesz szükségünk. Hogyha több méter hosszan kell kivájnunk a betonfalban futó vezetékek helyét, akkor inkább ipari vésőgépet használjunk, mert ez éppen az ilyen feladatokhoz lett kifejlesztve!

Egy fúrókalapáccsal is végezhetünk vésési munkákat, de csak óvatosan, mivel ennek a szerszámgépnek az ütvefúrás az elsődleges funkciója. Az ipari vésőgéppel akár a betonpadozat is feltörhető, például olyan esetben, hogyha szivárogni kezd valamelyik vízvezeték. A felépítéséből kifolyólag, akkora ütőerővel rendelkezik, amivel gond nélkül lebonthatunk egy egész betonfalat. A robosztus szerszámgépek a méretük és a tömegük ellenére könnyen kezelhetőek, a használatuk pedig kényelmes az ergonomikus kialakításnak köszönhetően. Tehát érdemes mindig a feladatnak megfelelő eszközöket bevetni.