Kézi körfűrész hobbi barkácsolóknak

kézi körfűrész
Kézi körfűrész

A hobbiasztalosok és természetesen a szakemberek körében is van egy olyan nagyon gyakran használt szerszám, amelyikkel érdemes lehet közelebbről megismerkedni, főleg azoknak, akik terveznek egy ilyet venni. Ez nem más, mint a kézi körfűrész. Ez egy fűrészelésre tervezett masina, amivel nagyon hatékonyan lehet a lehető legkülönfélébb fa eszközöket megmunkálni.

A modern kézi körfűrész ismérve, hogy a mélységet állítani lehet. Ennek az egyik oldala általában nyitott, és itt a forgácsot oldalra kiszórja a gép. Vannak olyan fajták is, amelyek már forgácselszívó csatlakozóval is rendelkeznek, aminek hála tényleg tisztán lehet dolgozni. Az efféle masinák jobban zártak a fűrészlap körül, mint a sima gépi fűrészek.

Műhelyekben általában a szerkezetre kötik a forgácselszívó porszívót, aminek az alkalmazásával szinte semmi fűrészport nem szór szét ez a munka közben. A kézi körfűrész másik nagy pozitívuma az, hogy itt a fűrészlap pozíciója is állítható. Normál helyzetben persze a fűrészlap állandóan kitolt helyzetben van és egy védő kengyel takarja el a fogakat alul. A kézi körfűrész legbiztonságosabb használati módja ez.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük