Méhkenyér az immunrendszer támogatására

méhkenyér

Ez az egyik legkedveltebb méhészeti termék. Sajnos még mindig kevéssé ismert és viszonylag kevés méhész foglalkozik a kitermelésével, bár azt kell mondani, hogy ez a tendencia évről-évre változik és a méhkenyér egyre több elégedett fogyasztót szerez.

Bár élelmiszer, de gazdag összetétele miatt természetes táplálékkiegészítőként is használják. Sokkal jobban felszívódik az emberi szervezetben, mint a méhpempő. A tulajdonságait az apiterápia, azaz a méhészeti termékekkel történő kezelés hívei, valamint az egészséges, természetes termékek kedvelői is nagyra értékelik. A méhkenyér tartalmaz fehérjéket, szénhidrátokat, zsírokat, A, C, K, E, H, D, valamint B-vitaminokat, magnéziumot, vasat, rezet, káliumot, cinket és nátriumot.

A többi méhészeti termékhez hasonlóan, a méhkenyér is mértékkel fogyasztandó. Az ajánlott adag körülbelül 30-40 gramm naponta. Azonban arra oda kell figyelni, hogy nem fogyaszthatják 1 év alatti gyermekek, illetve olyan személyek, akiknél a termék allergiás reakciókat vált ki.