A mellrákot mihamarabb észre kell venni

Mellrák tünetei

A mellrák sajnos igen gyakori betegség, ami számtalan nőt érint. A mellrák jelei azonban könnyen felismerhetőek, ha tudja, mikre kell odafigyelni az emlők vizsgálásakor. Melyek a mellrák tünetei, első jelei és melyek a gyógymódok? Nos, először is tudni kell, hogy a kezelést illetően a korai diagnózis jelenti a legfontosabb szempontot.

Minél korábban észlelik a betegséget, annál hatékonyabb lehet a beavatkozás. A mellrák gyógyítása nem egyszerű feladat, de számos sikertörténetet is olvashattunk már azokról, akik felvették ezzel a kegyetlen kórral a harcot. Ha csomót tapint a mellében, és az fájdalmas, akkor nagy valószínűséggel nem emlődaganat áll fenn, legalábbis nem rosszindulatú.

Ettől függetlenül ajánlott szakértőhöz fordulni. A vizsgálat során figyeljen oda arra, hogy csomót tapintott-e ki, behúzódott-e a mellbimbó, vagy esetleg észlel-e bármilyen elváltozást a bőrön? Továbbá, a hónalj területét is meg kell tapogatni, hiszen a csomók ott is jelentkezhetnek. Melyek a mellrák tünetei, első jelei és melyek a gyógymódok? Részletesebben itt olvashatja.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük