Mi az az Aviva torna?

Aviva torna
Aviva torna

Izmaink megmozgatásával lényegesen változtatható a testünk hormonális állapota. A hormontorna sok esetben igazolhatóan segített. Az Aviva torna “egy olyan mozgásforma, amit kifejezetten egészségügyi problémák megelőzésére és megoldására fejlesztett ki Aviva Gabriella Steiner, egy magyar származású fizikoterapeuta” (forrás: www.valtozasmuhely.hu). Ez egy rendhagyó módszer, ami nemcsak nőknél, hanem férfiaknál is előidézett már javulást.

Míg a hölgyek a nőgyógyászati megbetegedésekkel, az erősebb nem az urológiai problémákkal küzd, de mindkét esetben megfelelő javító terápia ez a torna. A mozdulatok támogatják a szervezet öngyógyító folyamatait. Azért nevezik néha hormontornának, mert beindítja a belső elválasztású mirigyeket, így ideális meddőség kezelésére is.

A gyakorlatok célja, hogy combközéptől köldökig serkentse a vérkeringést, emellett pedig aktiválja a pajzsmirigyet, a csecsemőmirigyet, az agyalapi mirigyet. Medencebillentésekkel, csípőforgatásokkal, a kézfejek beszorításával és elernyesztésével érik el ezt, mindemellett masszírozzák az akupresszúrás pontokat is. Az Aviva torna az egész testet átmozgatja, így hatással van az artériás és a vénás vérkeringésre is, megdolgoztatja a belső elválasztású mirigyeket, aktiválja a nyirokrendszert, erősíti az alhasi és kismedencei izmokat, plusz stimulálja a bőrfelszínen lévő reflexpontokat.

Ez a fajta mozgás fokozza az adott terület keringését, így több vitamin és hormon jut el oda, ahová szükséges. Ezen gyakorlatok alkalmasak a méh izomzatának erősítésére is, ezért lehetővé teszik, hogy több vetélés után is valaki képes egyen kihordani egy egészséges gyermeket. Amint említettük, nemcsak a gyengébb, hanem az erősebb nem is teljes biztonsággal használhatja a tornát, ugyanis náluk segít a prosztata problémákon, a vizelési gondokon és a potencia zavaroknál is. A rendszeresen végzett Aviva torna a hormonháztartást szinten tartja, beállítja a pajzsmirigyet, a petefészek és menstruációs problémákat oldja, a menopauza tüneteit pedig sokkal elviselhetővé teszi.