Milyen panaszok kezelésére lehetnek alkalmasak a McKenzie gyógytorna gyakorlatok?

gyogytornaszom

Mozgásszervi panaszok kezelésekor nagyon fontos a megfelelő tájékoztatás. A www.gyogytornaszom.hu weboldalon további részeletek tudhat meg a McKenzie gyógytorna gyakorlatokról. A terápiás módszer lényege az egyénre szabott gyakorlatok összeállításában rejlik, emiatt minden esetben egy rendkívül alapos állapotfelmérés előzi meg. A beteg panaszainak pontos felderítése kulcsfontosságú a sikeres metódus kidolgozása érdekében.

Akár nyaki, gerinc- vagy végtag eredetű fájdalommal is fordulunk szakemberhez, mert csak a mozgásvizsgálat során derül ki pontosan, hogy fizikai aktivitás közben milyen tünetek figyelhetőek meg. Ezeknek az információknak köszönhetően, a gyógytornász személyre szabott kezelési tervet állít össze, ugyanis a különféle mozdulatokra jelentkező fájdalom határozza meg, melyik gyakorlatokkal érhetünk el eredményt. A módszer akut problémák esetében is jól alkalmazható. Az életmódbéli változások következtében, egyre több embert érintenek a mozgásszervi panaszok. Ennek legfőbb oka a rendszeres testmozgás hiánya, illetve a szokássá váló rossz testtartás. Ez utóbbi nemcsak az irodai munkák kapcsán figyelhető meg, hanem sokan rossz pozíciót választanak, például pihenés vagy alvás közben is. A McKenzie terápia egyik legfőbb előnye pedig pontosan abból fakad, miszerint minden esetben az adott panaszokra, az egyéni igényeknek megfelelő kezelési módszert nyújtja.

Ráadásul a gyakorlatok során a páciens nem csupán passzív résztvevő, hiszen a gyógytornász megtanítja a mozdulatok helyes végrehajtását, ennek köszönhetően a későbbiekben bármikor, felügyelet nélkül is elvégezhetőek. Ehhez kulcsfontosságú megérteni a szervezetünk jelzéseit és a jelentkező fájdalom, illetve az azt kiváltó mozdulatsorok közötti összefüggéseket. A módszer roppant gyorsan elsajátítható, az esetek nagy részében pedig már az első pár kezelés során jelentkeznek az eredményei. Mindamellett nincs szükség különösebb felszerelésre sem, így gyakorlatilag a saját időbeosztásunknak megfelelően, megkötések nélkül végezhetjük bárhol és bármikor.