Szardínia hal, a parányi egészségbomba

szardínia hal

A természet számtalan példával támasztja alá a „kicsi a bors, de erős” közmondás igazságát. A vízi világban is megvan ennek a bizonyítéka, elég, ha csak az olyan tenger-, illetve óceánlakókra gondolunk, mint az egészen kicsi méretű szardínia hal, aminek húsa igencsak bővelkedik tápanyagokban, elsősorban Omega-3 zsírsavban, ezért éppen annyira egészséges eledel, mint a nagyobb testű társai.

Talán nem sokan tudják, hogy ez a tápláléklánc legalján elhelyezkedő halfajta csak planktonokkal táplálkozik, így nem jutnak méreganyagok a szervezetébe, ennek köszönhetően húsa a legkevésbé szennyezett a vízi élőlények közül.

A szardínia hal a leginkább konzervként van jelen a bevásárlóközpontokban, ugyanis ebben a formában egészen pénztárcabarát áron kapható.

Természetesen, a prémiumminőségű kínálatáról ismert Íztenger internetes boltból sem hiányzik a portugál konyha jellegzetes alapanyaga, a tartósított szardínia hal, amit többféle fűszerezéssel, paradicsomszószos, csípős zöldségekkel felturbózott, valamint ötféle borssal, szálkamentesen elkészített változatban is beszerezhetünk.