Sokszor nem egyszerű a kútoszlop kiválasztása

Legyen jól megválasztva a kútoszlop
Legyen jól megválasztva a kútoszlop

Mielőtt bárki is egy benzinkút felépítése és üzemeltetése mellett dönt, rengeteg mindenre érdemes figyelni, és temérdek tényezőt kell alaposan megvizsgálni. Mindenképp kulcselemnek számít a kútoszlop, ezért abszolút nem mindegy, hogy a tulajdonos milyen típus mellett dönt. Ez az eszköz teljes mértékben hozzájárul a benzinkút sikeréhez és profittermeléséhez. Rengeteg fajta közül lehet választani.

Természetesen sokan a megszokott, hagyományos mellett döntenek, amelyik egy vagy két töltőpisztollyal rendelkezik. Ennél komplexebbnek bizonyul a kéthomlokzatos változat, amelyik oldalanként akár több termék kiszolgálására is abszolút alkalmas. Ennek a változatosságnak köszönhetően teljesen egyértelmű, hogy az eszközök változatosak a méretet, formavilágot és típust tekintve is, arról nem is beszélve, hogy mindez az árat is érinti. Pontosan emiatt a sokszínűség miatt nem egyszerű kiválasztani azt a kútoszlop típust, amelyik maximálisan megfelel majd az igényeknek és követelményeknek.

Bármilyen döntés előtt érdemes egy szakértő véleményét is kikérni. A kútoszlop megvásárlása előtt a benzinkút tulajdonosának több szempontot is figyelembe kell vennie. Ide sorolható a mindenképp lényegesnek számító várható forgalom. Abban az esetben, ha a létesítmény nem egy forgalmas helyen kerül felépítésre, nincs értelme a komplexebb típus mellett dönteni. Ilyenkor a hagyományos maximálisan kielégítő lesz.

Természetesen, mérvadónak bizonyul az árulni kívánt üzemanyagok fajtája is. Amikor csak a benzinről van szó, akkor abszolút elegendő a hagyományos oszlop. Ha azonban már egynél több van, mert ugye sok esetben egy kútoszlop négy típusú üzemanyagot is garantálni tud, mindenképp a komplexebb fajta mellett kell dönteni. Egyértelműen fontosnak bizonyul a választott termék garanciális ideje és természetesen annak ára is. Mindenki olyan kútoszlop modellt szeretne megvásárolni, amelyik nem csak jutányos árban van, hanem minőségben is verhetetlen. Az utóbbinak köszönhetően egy kútoszlop akár több évtizedig is gondmentesen működhet.